Melyik A Legerősebb Állat A Világon - Melyik A LegerőSebb áLlat A ViláGon? | Quanswer

Friday, 29-Apr-22 03:16:36 UTC

A legerősebb állat - YouTube

Video

Mi a legerősebb állat a bolygón? Sokan azt hiszik, hogy elefánt vagy kék bálna. Legnagyobb méretük és súlyuk van. De az állat erőssége függ-e a méretétől és súlyától? Hogyan lehet meghatározni, hogy ki az állati világban a legerősebb? Ha figyelembe vesszük az erő és a tömeg arányát, akkor sok kisebb súlyú és méretű állat erősebb lesz, mint még a legnagyobb is. A legnagyobb szárazföldi állat A legnagyobb szárazföldi állat elefánt. A súlya elérheti a 7 tonnát (a Guinness-rekordok által rögzített maximum 12 tonna), a növekedés több mint 3 méter. A törzs segítségével az elefánt akár 250-275 kg-os súlyt is tud emelni. Ismeretes, hogy ha szükséges, az afrikai elefántok felvehetik a törzset és hordozzák a fiatalukat, amelyek már 100 kg-nál nagyobb súlyt születtek. Az elefántok legmagasabb súlya különböző források szerint 1-2 tonna. A legerősebb madár Talán a világon a legerősebb madárhívja a dél-amerikai hárfit. Főleg a dél-amerikai esőerdőkben él. 90 és 110 centiméteres testhosszúságú, körülbelül két méter hosszú szárnyszélesség és legfeljebb 9 kg súlyú nő (a férfiaknál általában kisebbek), ez a madár kiemelkedő erejű.

Készült egy lista a világ 10 legerősebb állatáról, aszerint, hogy milyen a teherbírásuk, közölte a Telegraph. Egy litván férfinak, Zydrunas Savickasnak köszönhetően, az ember is a listán található. A legerősebb állat a világon az atka, az ember a lista közepén, a hatodik helyen helyezkedik el, míg a grizzlymedve az utolsó, tízedik helyen található. 1. Atka Egy négyzetméternyi területen több százezer ilyen élősködő található a porban. Az atkák az ember környezetében élnek, elhalt bőrsejtekkel, és más szerves anyagokkal táplálkoznak. Egy ember naponta 1, 5 gramm bőrsejtettől szabadul meg, ami elég eledelül szolgál egymillió atkának. Egy átlagos atka hosszúsága 420, szélessége kb. 300 mikrométer. Ez a mikroszkopikus parazita a világ legerősebb állatainak listáján az első helyet foglalja el, mert elbírja saját súlyának az 1180-szorosát, ami olyan, mintha egy ember 82 tonna súlyt cipelne. 2. Galacsinhajtó bogár Az egyiptomi mitológiában ez a rovar a szkarabeusz néven ismert. 1141-szer nehezebb terhet cipel, mint a saját testsúlya, ami megegyezik annak az embernek a teljesítményével, aki 6 autóbuszt húz.

melyik a legerősebb állat a világon 6

A legerősebb állat - YouTube

  • Melyik a legerősebb állat a világon 8
  • Melyik a legerősebb állat a világon 4
  • John wick 2 felvonás online store
  • Melyik a legerősebb állat a világon 9
  • 90-es évek divatja: így öltözködtünk akkoriban | MrSale Öltönyház
  • Melyik a legerősebb állat a világon 2020
melyik a legerősebb állat a világon 8

Ezeknek az állatoknak a hosszúsága három és ötven milliméter között mozog. 3. Erdei hangya Állkapcsaival hatalmas adag levelet képes felaprítani, amely testsúlyának ötvenszerese is lehet. Olyan, mintha egy ember felemelne két és fél tonna terhet. Ezek a hangyák alkotják a világ egyik legösszetettebb közösségét, ahol akár nyolc millióan is élhetnek különböző funkciók és csoportok szerint. 4. Gorilla Ez az állat saját súlyának tízszeresét bírja el, közel két tonnát. A hím gorillák elérhetik az 1, 75 méter magasságot, a 200 kg súlyt, és az 50 év élettartamot. 5. Koronás sas Ez az első és az egyetlen madár a legerősebb állatok listáján. A nyár folyamán 16 kg tetemet képes cipelni, ami 14-szer nehezebb saját súlyánál. A koronás sas erős, és agresszív vadász, aki majmokat, és kisebb antilopokat öl. Szárnyfesztávolsága kb. két méter, és hatalmas fészket csinál, amely két méter széles, és három méter mély. A fészeképítést kétévente megismétli, melyből öt hónapot tölt el a készítésével. 6. Ember Hogy az ember is ezen a listán lehet, ezt kizárólag Zydrunas Savickasnak, a világ legerősebb emberének köszönhető, aki súlyának kétszeresét képes vinni.

Youtube

(ez erősen szubjektív) de mondjuk egy törpecickányt, ami akkora mint egy ujjperced, elég könnyű lenyomni szkanderben. De például egy plankton sem fog kiemelkedőt nyújtani. (de még az ezeknél sokkalta kisebb organizmusokat is az állatvilághoz sorolnak, tehát tényleg szubjektív) 2009. 14:12 Hasznos számodra ez a válasz? 5/12 anonim válasza: 56% A discovery-n vagy a national geographic-on szokott lenni egy műsor Állati rekordok címmel. Ott volt, hogy a bolha a legjobb, mert a pici mérete ellenére is hatalmasat tud ugrani. Szerintem érdemes nézni ezt a műsort, ha érdekel. 13. 11:51 Hasznos számodra ez a válasz? 6/12 A kérdező kommentje: Oké, köszi a válaszokat. 7/12 anonim válasza: 10% szerintem a jegesmedve a legerősebb, vagy a szibériai tigris, esetleg a biztos, hogy mind három elbánik egy hangyával, még egy bolhával is. Hagyjuk már ezt az elcsépelt "saját súlyához képest" hülyeséget. 18. 00:22 Hasznos számodra ez a válasz? 8/12 Hintalow válasza: 65% Rendben, hagyjuk el a saját súlyához képest dolgot, de akkor magyarázd el nekem, hogy tud egy gorilla pl.

Figyelt kérdés (poénokat nem kérek) 1/12 anonim válasza: 56% Szerintem: A csiga a legerősebb, mert elbírja a saját házát. :) (Van egy ilyen népmese: Abban kiderül, hogy az ember a legerősebb. ) 2009. ápr. 12. 13:29 Hasznos számodra ez a válasz? 2/12 anonim válasza: 6% Szerintem: A bolha a legerősebb, mert ő tud a legmagasabbra felugrani. :) 2009. 13:39 Hasznos számodra ez a válasz? 3/12 anonim válasza: 88% A hangya a legerősebb súlyemelő és teherhordó. Egy 8 milligrammot nyomó hangya képes felemelni és elvinni nála 31-szer nehezebb zsákmányt. 2009. 14:02 Hasznos számodra ez a válasz? 4/12 Hintalow válasza: 91% Ezt a kérdést, nem nagyon lehet megválaszolni, mert nagyon sok kritérium lehet, ami alapján nézhetjük ezt. Ha pusztán izomerőt nézünk, akkor szárazföldön talán az afrikai elefánt, vízben pedig a kékbálna. Ha a tényleges, testmérethez képest kifejtett erőt nézzük, akkor egyértelműen a rovarok között kell keresgélnünk, ahogy az előzőek mondták. A gyengeséget pedig még nehezebb belőni, mert minden állat annyira erős, amennyire szüksége van a megélhetésre.

nagyobb súlyt megmozgatni mint egy jól kifejlett afrikai elefántbika:) 2009. 19. 15:16 Hasznos számodra ez a válasz? 9/12 anonim válasza: Úgy látom néhányan nem értik a kérdés pontosságát! Nem úgy kell nézni, hogy Te nagyobb vagy egy hangyánál és akkor az Te simán el tudod taposni, hanem úgy kell nézni, hogy ha a hangya akkora lenne mint Te! Akkor már a hangya biztos le nyomna szkanderba! Ha az elefánt akkora lenne mint egy ember hát egy 50kg követ alig bírna megmozdítani pl. Pontosan nem tudom melyik a legerősebb állat (szarvasbogár vagy az orrszarvúbogár nem tudom pontosan) de ahogy a jóval előttem írta a rovarok közt kell keresni! A leggyengébbet meg hát nem igazán keresték még de milliónyi állat lehet amit még nem ismerünk nem fedeztünk fel! Így előfordulhat, hogy nem is az a két említett bogár a legerősebb! 2010. febr. 16. 19:30 Hasznos számodra ez a válasz? 10/12 elsegítő válasza: A Legerősebb álalt a világon az ATKA 1180szorosát megemeli saját testtömegének. az emlősök közül szerintem a gorilla a legerősebb 10-12 szeresét szerintem tuti megemeli testsúlyának.

A legerősebb állatok a földön. Kik azok

Lásd még: Ki él a hatalmas halott övezetben a Csendes-óceán közepén? Iratkozzon fel a Yandex. Vannak olyan anyagok, amelyek nem tartoznak a helyszínre.

Egy újszülött elefánt súlya kb. 120 kg. 9. Szarvasmarha Ezek az állatok saját súlyuk másfélszeresét bírják el. Az egész világon a szarvasmarhát általában a szántóföld megmunkálására, és kocsi vontatására használják. 10. Grizzlymedve A medvék súlya születésükkor mintegy 0, 5 kg, ám egy kifejlett grizzly 550 kg. Amikor hátsó lábaira áll, eléri a 2, 5 méter magasságot. A grizzly 55 km/h sebességgel is futhat, és gyorsabban mozog felfelé, mint lefelé. A szabad természetben 30 évig élnek.

Valószínűleg, ha megkérdeznénk valakit, melyik a legerősebb állat, egy robosztus, nagytestű ragadozóra, vagy éppen a kicsi, de ügyes hangyára voksolna - kevés az esélye annak, hogy eltalálná a valódi csúcstartót, az evezőlábú rákot. Az evezőlábú rákok ( Copepoda) testükhöz képest viszonyítva a legerősebb állatok a bolygón - ezzel együtt pedig ugyanígy viszonylagosan a leggyorsabbak is. Ezek a furcsa élőlények átlagosan 1 milliméter hosszúak, tíz rendjükben pedig ezidáig több mint 24 000 fajukat írták le. Evezőlábú rákok Forrás: Wikimedia Commons Az apró állat, ha erejét testméretéhez mérjük, tízszer olyan erős, mint bármelyik másik állatfaj a világon. Ereje összefügg gyorsaságával, mindkettőt ízeltlábúakhoz szokatlanul gyors idegrendszerének köszönheti. Ha veszélyben érzi magát, félelmetes tempóban képes kilőni magát a vízben. Ha a testünkhöz képest mi is ilyen gyorsan tudnánk mozogni, egy másodperc alatt majdnem egy kilométert lennénk képesek megtenni a vízben. Mivel a levegőnek lényegesen kisebb a közegellenállása, a szárazföldön még nagyobb erőt tudnánk kifejteni, és gyorsabban haladnánk.

  1. Xbox live gold 3 3 hónap gold